Szódabikarbóna rendelése

A SZÓDABIKARBÓNA ÉS A GYOMORFÁJÁS

A gyomorégés és a savas reflux egy dologban közös, ez pedig az erős gyomorfájdalom. A túlzott gyomorsav felelős e kellemetlen tünetekért, melyeket sok gyógyszerrel lehet semlegesíteni. A szódabikarbóna egy ősrégi semlegesítő orvosság, ami segíthet megszüntetni a fájdalmakat. Ne feledjük, hogy alkalmazása csak alkalmi gyomorégés elmulasztására ajánlott: hosszú ideig fennálló tünetek esetén ajánlott orvoshoz fordulni, mert a gyomorégés súlyosabb betegségek kezdő tünete lehet.

A szódabikarbóna és a gyomorfájás

Miért épp a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna tudományos neve a nátrium-hidrogén-karbonát, az NaHCO3. Ez az anyag, mivel só, ezért bázikus tulajdonságokkal bír, mivel pH értéke 8-9 körül mozog. Az Elmhurts College szerint az antracidok, így a szódabikarbóna is kiválóan képesek semlegesíteni a felhalmozódott savakat az emberi szervezetben is. Ha a gyomorsavat szódabikarbónával kombináljuk, akkor egyben semlegesítjük azt, így megszüntetve a gyomorfájdalmat.

Mennyit?

A piacon többféle gyógyszer kapható: antracidumok, melyek közül jónéhány szódabikarbónát tartalmaz. Másokban kalcium-karbonátot vagy alumíniumsókat találunk. Irányított módon használva mindegyik ugyanolyan hatékony lehet. De azok számára, akik szeretnék elkerülni a vegyi anyagokat, ajánlott a tiszta szódabikarbóna elfogyasztása. Oldjunk fel fél teáskanálnyit egy pohár vízben és azt igyuk meg. Két óránként ismételhetjük, de ne haladja meg az 5 teáskanálnyi mennyiséget naponta.

Gyomor-bél ellenőrzés

Ha tartós a gyomorfájdalom és a szódabikarbónával sem enyhülnek a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni, hogy ő majd röntgennel meghatározza a probléma pontos okát. Azonban ez előtt is érdemes egy kevés szódabikarbónát elfogyasztani, mivel javítja a röntgenképet.

Beszéljen orvosával

A szájon át bevett szódabikarbóna nem gyógyít meg semmilyen komoly emésztőrendszeri betegséget. Ha a szódabikarbónával nem enyhülnek a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni. A szódabikarbóna fogyasztása nem ajánlott, ha savlekötőket fogyasztunk, ha magas a vérnyomásunk vagy sószegény diétára vagyunk ítélve. Nagyon fontos, hogy ezeket mindig figyelembe vegyük, hiszen saját magunknak okozunk komoly gondokat, ha nem tesszük meg.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!