A SZÓDABIKARBÓNA ÉS A GYOMORFÁJÁS

A gyomorégés és a savas reflux egy dologban közös, ez pedig az erős gyomorfájdalom. A túlzott gyomorsav felelős e kellemetlen tünetekért, melyeket sok gyógyszerrel lehet semlegesíteni. A szódabikarbóna egy ősrégi semlegesítő orvosság, ami segíthet megszüntetni a fájdalmakat. Ne feledjük, hogy alkalmazása csak alkalmi gyomorégés elmulasztására ajánlott: hosszú ideig fennálló tünetek esetén ajánlott orvoshoz fordulni, mert a gyomorégés súlyosabb betegségek kezdő tünete lehet.

A szódabikarbóna és a gyomorfájás

Miért épp a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna tudományos neve a nátrium-hidrogén-karbonát, az NaHCO3. Ez az anyag, mivel só, ezért bázikus tulajdonságokkal bír, mivel pH értéke 8-9 körül mozog. Az Elmhurts College szerint az antracidok, így a szódabikarbóna is kiválóan képesek semlegesíteni a felhalmozódott savakat az emberi szervezetben is. Ha a gyomorsavat szódabikarbónával kombináljuk, akkor egyben semlegesítjük azt, így megszüntetve a gyomorfájdalmat.

Mennyit?

A piacon többféle gyógyszer kapható: antracidumok, melyek közül jónéhány szódabikarbónát tartalmaz. Másokban kalcium-karbonátot vagy alumíniumsókat találunk. Irányított módon használva mindegyik ugyanolyan hatékony lehet. De azok számára, akik szeretnék elkerülni a vegyi anyagokat, ajánlott a tiszta szódabikarbóna elfogyasztása. Oldjunk fel fél teáskanálnyit egy pohár vízben és azt igyuk meg. Két óránként ismételhetjük, de ne haladja meg az 5 teáskanálnyi mennyiséget naponta.

Gyomor-bél ellenőrzés

Ha tartós a gyomorfájdalom és a szódabikarbónával sem enyhülnek a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni, hogy ő majd röntgennel meghatározza a probléma pontos okát. Azonban ez előtt is érdemes egy kevés szódabikarbónát elfogyasztani, mivel javítja a röntgenképet.

Beszéljen orvosával

A szájon át bevett szódabikarbóna nem gyógyít meg semmilyen komoly emésztőrendszeri betegséget. Ha a szódabikarbónával nem enyhülnek a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni. A szódabikarbóna fogyasztása nem ajánlott, ha savlekötőket fogyasztunk, ha magas a vérnyomásunk vagy sószegény diétára vagyunk ítélve. Nagyon fontos, hogy ezeket mindig figyelembe vegyük, hiszen saját magunknak okozunk komoly gondokat, ha nem tesszük meg.

Szódabikarbónaétkezési 1000g Paleolit

-24% Szódabikarbóna étkezési 1000g Paleolit

Számos hasznos felhasználási területe ismert a szódabikarbónának.

Ár: 450 Ft
590 Ft
Megnézem

Étkezésiszódabikarbóna 500 g (Naturganik)

-8% Étkezési szódabikarbóna 500 g (Naturganik)

Az étkezési szódabikarbóna, vagy másik nevén nátriumhidrogénkarbonát módfelett széles körben használható a háztartásban.

Ár: 365 Ft
395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!