A SZÓDABIKARBÓNA ÉS A GYOMORFÁJÁS

A gyomorégés és a savas reflux egy dologban közös, ez pedig az erős gyomorfájdalom. A túlzott gyomorsav felelős e kellemetlen tünetekért, melyeket sok gyógyszerrel lehet semlegesíteni. A szódabikarbóna egy ősrégi semlegesítő orvosság, ami segíthet megszüntetni a fájdalmakat. Ne feledjük, hogy alkalmazása csak alkalmi gyomorégés elmulasztására ajánlott: hosszú ideig fennálló tünetek esetén ajánlott orvoshoz fordulni, mert a gyomorégés súlyosabb betegségek kezdő tünete lehet.

A szódabikarbóna és a gyomorfájás

Miért épp a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna tudományos neve a nátrium-hidrogén-karbonát, az NaHCO3. Ez az anyag, mivel só, ezért bázikus tulajdonságokkal bír, mivel pH értéke 8-9 körül mozog. Az antracidok, így a szódabikarbóna is képesek semlegesíteni a felhalmozódott savakat az emberi szervezetben is. Ha a gyomorsavat szódabikarbónával kombináljuk, akkor egyben semlegesítjük azt, így megszüntetve a gyomorfájdalmat.

Gyógyteák gyomorfájásra

A - nem akut - gyomorfájdalom kellemetlen tünetét gyógyteával is csillapíthatjuk: segítséget nyújthatnak az ízesítés nélküli kamilla, bodorrózsa, a fehér akác, a málnalevél teája, valamint a tafedim tea is. 

Szeretnék utánanézni a gyomorvédő teáknak>>

A szorongás, stressz okozta gyomorfájdalomra szintén jó gyógyírként szolgálnak a fent felsorolt teák, érdemes továbbá kipróbálni a feszültségoldó hatással rendelkező citromfű, levendula teát vagy az orbáncfű teát*. A citromfű, a levendula illóolajának párologtatása szintén segítséget nyújthat az ellazulásban.

*: Az orbáncfű fogyasztása (legyen szó akár teáról vagy a növény kivonatából készült kapszuláról, tablettáról) nem ajánlott antidepresszáns gyógyszerek fogyasztása mellett!

Beszéljen orvosával

A szájon át bevett szódabikarbóna nem gyógyít meg semmilyen komoly emésztőrendszeri betegséget. Intenzív gyomorfájás esetén mindenképpen forduljon orvoshoz! A szódabikarbóna fogyasztása nem ajánlott, ha savlekötőket fogyasztunk, ha magas a vérnyomásunk vagy sószegény diétát követünk. Ezeket a tényezőket mindenképp vegyük figyelembe.

 

Szódabikarbóna elérhető
Érdekességek

Szódabikarbónaétkezési 1000g Paleolit

Szódabikarbóna étkezési 1000g Paleolit

Étkezési célra és háztartási célra is alkalmas!Számos hasznos felhasználási területe ismert a szódabikarbónának.

Ár: 650 Ft
Megnézem

Étkezésiszódabikarbóna 500 g (Naturganik)

Étkezési szódabikarbóna 500 g (Naturganik)

Az étkezési szódabikarbónát rengeteg különféle módon használhatjuk fel a háztartásban.

Ár: 570 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!