Szódabikarbóna rendelése

A SZÓDABIKARBÓNA EGYÉB FELHASZNÁLÁSI MÓDJAI

A szódabikarbóna vagy nátrium-hidrogén-karbonát, ez a fehér por egy teljesen természetes anyag, így ajánlatos tiszta formában megvásárolni. Minden márka szódabikarbóna rendkívül olcsó, de rengeteg dologra fel lehet használni. Egyes termékek, például a dezodorok hatékonynak reklámozzák magukat, de csak azért, mert szódabikarbónát tartalmaznak, viszont sajnos rengeteg bennük az ártalmas vegyi anyag, melyek nem feltétlenül szükségesek a hatékonyságához. Éppen ezért érdemesebb tisztán megvásárolni a szódabikarbónát.

A szódabikarbóna egyéb felhasználási módjai

Sütéshez

A szódabikarbónának a neve is mutatja, hogy élesztőként működik a különböző sütemények, muffinok, pizzák és egyéb sütőipari termékek elkészítésekor. A szódabikarbóna szén-dioxiddá alakul a süteményben, amitől az felkel. Azonban arra fontos figyelni, hogy a megfelelő mennyiségben adagoljuk az egyes receptekhez.

Dezodor

Használjuk a szódabikarbónát a szóba, a hűtőszekrény, a cipők és a hónalj szagtalanítására, felfrissítésére. Egyszerűen helyezzük a szódabikarbónát egy tálba a szóbába és cseréjük ki a port, mikor az illata már nem friss és édes. Szórjuk be a lábat és a cit, ha hajlamosak vagyunk az izzadásra. A szódabikarbóna egy nem toxikus alternatívája a dezodoroknak. A hagyományos dezodorok alumínium vegyületeket tartalmaznak, amik nem engedik lélegezni a bőrt, így a méreganyagok a mell alá ürülnek és rákot okoznak, illetve Alzheimer-kórhoz vezetnek. Szórjunk egy kevés szódabikarbónát a hónaljunkra és máris dezodoráltuk magunkat.

Többcélú tisztító

A szódabikarbónát általános tisztítószerként is használhatjuk. Elég érzékeny ahhoz, hogy még a kerámia és teflon edényeket se karcolja össze, de elég kemény ahhoz, hogy bármilyen szennyeződéssel hatékonyan elbánjon. Használjuk a poharak, a kádak, a pultok, a mosogató és a hűtőszekrény tisztán tartásához. Csak szórjunk szódabikarbónát a nedves ruhára és töröljük át vele a kívánt felülete.

Mosás segítő

A szódabikarbóna kiváló fehérítő hatása még a ruhák tisztításakor is megmutatkozik. ⅓ csészényit szórjunk a mosógép dobjába a tisztább ruhákért.

Zsíros bőr

Ha túl zsíros a bőrünk, akkor alkalmanként érdemes fél csésze szódabikarbónát keverni a forró fürdő vízbe. A fürdősókhoz hasonlóan eltávolítja a felesleges faggyút, viszont mellőzi azok mesterséges összetevőit.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!