Szódabikarbóna rendeléseSzódabikarbóna

A SZÓDABIKARBÓNA ÉS A GYOMORFÁJÁS

(0/0)

A gyomorégés és a savas reflux egy dologban közös, ez pedig az erős gyomorfájdalom. A túlzott gyomorsav felelős e kellemetlen tünetekért, melyeket sok gyógyszerrel lehet semlegesíteni. A szódabikarbóna egy ősrégi semlegesítő orvosság, ami segíthet megszüntetni a fájdalmakat.

A szódabikarbóna és a gyomorfájás

Miért épp a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna tudományos neve a nátrium-hidrogén-karbonát, az NaHCO3. Ez az anyag, mivel só, ezért bázikus tulajdonságokkal bír, mivel pH értéke 8-9 körül mozog. Az Elmhurts College szerint az antracidok, így a szódabikarbóna is kiválóan képesek semlegesíteni a felhalmozódott savakat az emberi szervezetben is. Ha a gyomorsavat szódabikarbónával kombináljuk, akkor egyben semlegesítjük azt megszüntetve a gyomorfájdalmat.

Mennyit?

A piacon többféle gyógyszer kapható, antracidumok, melyek közül jónéhány szódabikarbónát tartalmaz. Másokban kalcium-karbonátot vagy alumíniumsókat találunk. Irányított módon használva mindegyik ugyanolyan hatékony lehet. De azok számára, akik szeretnék elkerülni a vegyi anyagokat, ajánlott a tisztía szódabikarbóna elfogyasztása. Oldjunk fel fél teáskanálnyit egy pohár vízben és azt igyuk meg. Két óránként ismételhetjük, de ne haladja meg az 5 teáskanálnyi mennyiséget naponta.

Gyomor-bél ellenőrzés

Ha tartós a gyomorfájdalom és a szódabikarbónával sem enyhülnek a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni, hogy ő majd röntgennel meghatározza a probléma pontos okát. Azonban ez előtt is érdemes egy kevés szódabikarbónát elfogyasztani, mivel javítja a röntgenképet.

Beszéljen orvosával

A szájon át bevett szódabikarbóna nem gyógyít meg semmilyen komoly emésztőrendszeri betegséget. Ha a szódabikarbónával nem enyhülnek a tünetek, akkor orvoshoz kell fordulni. A szódabikarbóna fogyasztása nem ajánlott, ha savlekötőket fogyasztunk, ha magas a vérnyomásunk vagy sószegény diétára vagyunk ítélve. Nagyon fontos, hogy ezeket mindig figyelembe vegyük, hiszen saját magunknak okozunk komoly gondokat, ha nem tesszük meg.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).