Szódabikarbóna rendeléseSzódabikarbóna

A SZÓDABIKARBÓNA hajra

(0/0)

A szódabikarbóna egyedülálló tisztító tulajdonságokkal bír, ezért alkalmanként hajunk ápolására is használhatjuk, hogy megtisztítsuk a kereskedelmi forgalomban kapható samponok kémiai és vegyi összetevőitől. Ha kipróbáljuk, látni fogjuk, hogy a szódabikarbóna kiválóan működik mint a hajápolás egy hagyományos módszere vagy mint egy alkalmi kezelés.

A szódabikarbóna a hajápolásban

A története

A szódabikarbónát kenyér szódaként is ismerik vagy főzőszódaként, a kémikusok azonban a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezést használják. A royal Ontario Múzeum szerint a szóabikarbóna használata egészen az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, akik főként a nátrium-karbonát-dekahidrát és a nátrium-hidrogén keverékét használták tisztításra.

Előnyei

A szódabikarbónát fel lehet használni a haj simítására is vízzel elkeverve, samponként vagy kondicionálóként. A szódabikarbóna a hajmosás során eltávolítja a hajszálakon megtapadt szennyeződéseket és kémiai anyagokat és sokkal jobban megtisztítja a hajat, mint sok drága piaci termék. Száraz használata esetén eltávolítja a felesleges faggyút, így megszünteti a haj zsírosodását, így a fejbőr és a hajszálak is hidratáltak lesznek.

Hogyan használjuk?

A haj tisztításához adjunk egy teáskanál szódabikarbónát a samponhoz, majd hagyjuk a keveréket a hajon 3-5 percig, ezután öblítsük le. Ezt a kezelést akár havonta is végigcsinálhatjuk, hogy hajunk mindig a maximális fényében ragyoghasson. annak érdekében, hogy a haj felesleges zsírtartalmát eltávolítsuk, szórjunk 2 teáskanál szódabikarbónát a sázraz hajra, majd egy kefével vagy fésűvel egyengessük el a hajkoronában. A kefék, fésűk tisztításához is felhasználható, ha fél csésze szódabikarbónát feloldunk egy tál meleg vízben és abba áztatjuk be ezeket.

Figyelmeztetés!

A szódabikarbóna egy igen erős lúg, átlagosan 9-es a pH-ja. Éppen ezért, ha túl sokat használunk belőle, akkor a hajunkat legyengítheti, a hajszálakat eltörheti. Ennek ellensúlyozására a legjobb megoldás az almaecet, amit ha a haj átöblítésére használunk, akkor normalizálja annak pH-értékét.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).