A SZÓDABIKARBÓNA A FOGFEHÉRÍTÉSBEN

Mi az a szódabikarbóna?

A szódabikarbónát számtalan háztartásban felhasználják mint tisztítószert, illetve különféle egészségügyi előnyei is ismertek, például a fogakat is hatékonyan fehéríti. A kémikusok nátrium-hidrogén-karbonátként ismerik, amit az ásványi hegységekben könnyen fellelhetünk, illetve mesterségesen is előállíthatunk.

A szódabikarbóna a fogfehérítésben

Hogyan dolgozik a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna egy erős lúg, ami vízben feloldva képes behatolni a fogzománcba. Az enyhe dörzsölő mozgás során eltávolítja a szabad gyököket, melyek eltűnése után a szódabikarbóna képes eltávolítani a fogakon megtapadt foltokat és elszíneződéseket, melyeket a kávé, a tea, a kóla vagy a dohányzás hagyott a fogakon. Ily módon ez a keverék képes lebontani a színeződéseket, vagyis fogaink újból fehérek és ragyogóak lesznek. Fontos, hogy mértékkel használjuk, mert nagy dózisban illetve túl erős dörzsöléskor sérülékenyebbé teheti a fogzománcot.

A szódabikarbóna egyéb előnyei

A szódabikarbóna hatékonyan képes eltávolítani a fogkövet, segít megelőzni a fogszuvasodást és felfrissíteni a leheletet. Mint az egyik legolcsóbb anyag a piacon, a szódabikarbóna nagyszerű módja annak, hogy megspóroljuk a kereskedelmi fogfehérítő készítmények árát.

Hogyan használjuk a szódabikarbónát?

A fogak tisztítása szódabikarbónával olyan egyszerű, mint egy sima fogmosás. Csak mártsuk a fogkefét egy kevés szódabikarbónába és dörzsöljük át vele fogainkat alaposan. Mosson fogat két percig, ügyelve arra, hogy elérjen minden egyes fogat. Miután végeztünk a fogmosással, köpjük ki a felesleges szódabikarbónát, majd öblítsük ki a szánkat vízzel. Teljesen normális, ha égető vagy bizsergető érzés tapasztalunk, ez azt jelenti, hogy a szódabikarbóna épp dolgozik fogainkon.

Tippek és figyelmeztetések

Ha extra fehérséget szeretnénk elérni, akkor a fogkefét víz helytt hidrogén-peroxidba mártsuk és ezután következhet a szódabikarbóna. Vegyük azonban figyelembe, hogy a hidrogén-peroxid alapjában véve nem egy veszélytelen anyag!  Soha ne használjunk 6%-nál magasabb koncentrációban, és még véletlenül se nyeljük le! Lehetőleg az ínyünkre se kerüljön belőle, hiszen bőr -és nyálkahártya izgató anyagról van szó. Ha bizonytalanok vagyunk a megfelelő koncentráció előállításában, inkább ne használjuk. Szódabikarbónával is csak hetente egyszer mossunk fogat, mert a gyakoribb használata a fogzománc sérülését eredményezheti. Legyünk óvatosak, ne dörzsöljük agyon a fogakat, mert az ugyanúgy károsíthatja a zománcot.

Szódabikarbónaétkezési 1000g Paleolit

-24% Szódabikarbóna étkezési 1000g Paleolit

Számos hasznos felhasználási területe ismert a szódabikarbónának.

Ár: 450 Ft
590 Ft
Megnézem

Étkezésiszódabikarbóna 500 g (Naturganik)

-8% Étkezési szódabikarbóna 500 g (Naturganik)

Az étkezési szódabikarbóna, vagy másik nevén nátriumhidrogénkarbonát módfelett széles körben használható a háztartásban.

Ár: 365 Ft
395 Ft
Megnézem
Értékelések (3)