Szódabikarbóna rendeléseSzódabikarbóna

A SZÓDABIKARBÓNA A FOGFEHÉRÍTÉSBEN

(5/1)

Mi az a szódabikarbóna?

A szódabikarbónát számtalan háztartásban felhasználják mint tisztítószert, illetve különféle egészségügyi előnyei is ismertek, például a fogakat is hatékonyan fehéríti. A kémikusok nátrium-hidrogén-karbonátként ismerik, amit az ásványi hegységekben könnyen fellelhetünk, illetve mesterségesen is előállíthatunk.

A szódabikarbóna a fogfehérítésben

Hogyan dolgozik a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna egy erős lúg, ami vízben feloldva képes behatolni a fogzománcba. Az enyhe dörzsölő mozgás során eltávolítja a szabad gyököket, melyek eltűnése után a szódabikarbóna képes eltávolítani a fogakon megtapadt foltokat és elszíneződéseket, melyeket a kávé, a tea, a kóla vagy a dohányzás hagyott a fogakon. Ily módon ez a keverék képes lebontani a színeződéseket, vagyis fogaink újból fehérek és ragyogóak lesznek.

A szódabikarbóna egyéb előnyei

A szódabikarbóna hatékonyan képes eltávolítani a fogkövet, segít megelőzni a fogszuvasodást és felfrissíteni a leheletet. Mint az egyik legolcsóbb anyag a piacon, a szódabikarbóna nagyszerű módja annak, hogy megspóroljuk a kereskedelmi fogfehérítő készítmények árát.

Hogyan használjuk a szódabikarbónát?

A fogak tisztítása szódabikarbónával olyan egyszerű, mint egy sima fogmosás. Csak mártsuk a fogkefét egy kevés szódabikarbónába és dörzsöljük át vele fogainkat alaposan. Mosson fogat két percig, ügyelve arra, hogy elérjen minden egyes fogat. Miután végeztünk a fogmosással, , köpjük ki a felesleges szódabikarbónát, majd öblítsük ki a szánkat vízzel. Teljesen normális, ha égető vagy bizsergető érzés tapasztalunk, ez azt jelenti, hogy a szódabikarbóna épp dolgozik fogainkon.

Tippek és figyelmeztetések

Ha extra fehérséget szeretnénk elérni, akkor a fogkefét víz helytt hidrogén-peroxidba mártsuk és ezután következhet a szódabikarbóna. Csak hetente egyszer mossunk szódabikarbónával fogat, mert a gyakoribb használata a fogzománc sérülését eredményezheti. Legyünk óvatosak, ne dörzsöljük agyon a fogakat, mert az ugyanúgy károsíthatja a zománcot.

Értékelés
(5/1)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).
Legújabb értékelés
Értékelést írta
jasmine
2019-06-28
Ami tetszik: jó tippek, köszi Ami nem tetszik: minden tetszett

jó tippek, köszi.